Yenilikçi üretim teknolojileri...

Metal Endüstrisi ve Esalba’ya Dair

Metal Endüstrisi ve Esalba’ya Dair

2 Ocak 2024 Salı

Metal Sanayi Nedir?

Metal sanayi, otomotiv, inşaat, beyaz eşya gibi lokomotif endüstrilere metal üretim, işleme ve şekillendirme hizmeti veren sanayi koluna verilen isimdir. Mühendislik ve teknolojinin üst düzeyde kullanıldığı bu işletmeler farklı endüstri dallarına, çokça farklı ürünün üretimini yapar. Genellikle karmaşık prosesler, yüksek hassasiyet ve kalite gereksinimleri ile karakterizedir.

Eskişehir Metal Sanayi

Eskişehir Metal Sanayi bakımından oldukça gelişmiş bir bölgedir. Havacılık ve savunma sanayilerinin bölgedeki hakimiyeti ve bölgenin güçlü bir sanayi bölgesine sahip olması gibi nedenlerle Eskişehir ve çevresinde, metal sanayi tesisleri yoğun olarak konuşlanmıştır.

Esalba Metal Sanayi 

Esalba Metal Sanayi, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan bir metal sanayi tesisidir. 1942 yılından bu yana otomotiv ve beyaz eşya sektörlerinde metal parça tedarikçisi olarak faaliyet gösteren şirketimiz 2007 yılında Esalba Metal adıyla Türkiye’nin en modern metal parça tedarikçisi olma iddiasıyla yola çıkmıştır. Bugün hala otomotiv ve beyaz eşya sektörlerinin global oyuncularına çeşitli proseslerle metal hizmet vermekte, TRAGEN markası ile kendi ankastre mutfak ürünlerini üretmektedir. 


Eskişehir Esalba Fabrikası’
nda yapılan üretimler:

1.     Otomotiv Parçaları Üretimi
Otomotiv parçaları üretimi, otomobil üreticileri ve otomobil yan sanayisi için çeşitli parçaların üretimini kapsar. Motor parçaları, şanzımanlar, süspansiyon sistemleri, elektrik ve elektronik bileşenler gibi çok çeşitli metal ürün bu grup içerisinde yer alır. Üretimini yaptığımız otomotiv parçalarına dair örnekleri web sitemizin ürünler bölümünde bulabilirsiniz.

2. Beyaz Eşya Parçaları Üretimi
Beyaz eşya parçaları üretimi, ev aletleri olarak adlandırdığımız ürünlere ait parçaların üretimini kapsar. Buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, fırın ve kombi gibi beyaz eşyaların tamamlayıcı parça, aksam ve aksesuarları bu grup içerisinde yer alır. Üretimini yaptığımız beyaz eşya firmaları için web sitemizin referanslar bölümünü inceleyebilirsiniz.

3. Ankastre Mutfak Ürünleri Üretimi
Ankastre mutfak ürünleri üretimi, mutfaklarda kullanılan fırın, ocak, davlumbaz ve mikrodalga fırın gibi ürünlerin tasarım ve üretimini kapsar. Mutfakta yerleştirildiği yüzeylere entegre edilerek daha estetik ve işlevsel hale gelen ankastre mutfak ürünleri grubu mühendislik ve tasarım ile geleceğin mutfak teknolojilerine uyumlu olarak üretilmektedir. TRAGEN markası ile ürettiğimiz ankastre mutfak ürünlerine dair detaylı bilgi almak için Ankastre Pişirici Grubu ve TRAGEN başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

Hizmet verdiğimiz endüstriler, üretim süreçlerinin komplike oluşu ve müşteri taleplerinin değişkenliği gibi nedenlerle sürekli olarak gelişen, dinamik sektörlerdir. Yenilikçi teknolojilere yatırım yapmak, mühendislik gücünü korumak, pazar trendlerini takip etmek gereklilikleri ile kalite kontrolü, enerji verimliliği ve sürdürülebilirlik gibi faktörler Esalba Metal Sanayi’nin en önemli odak noktasıdır.



Metal Endüstrisi ve Esalba’ya Dair
Metal Endüstrisi ve Esalba’ya Dair

Diğer Haber Başlıkları